Kremet Sopp Toast

 

Kremet Sopp Toast

Noe av det beste jeg vet om er god mat. Helt siden jeg var liten så har jeg vært dedikert på kjøkkenet. Etter flere år med interesse jobber jeg nå til daglig på et kjøkken som kokk. Selv om dagene er fantastiske å spennende. Så må jeg jo innrømme, at det er noen ganger jeg kommer hjem å det ikke frister å dedikere så mye tid på kjøkkenet. Likevel ønsker jeg å spise noe som er digg men ikke tar så lang tid. Det er her denne nydelige sopp toasten kommer inn. En perfekt toast med en variasjon på kremet sopp, toasta brød, tyttebær og gressløk.

Nå skal jeg vise deg hvordan du lager den.

 

Dette trenger du: 

Kantareller

Aroma Sopp

Østerssopp

Brød (Gjerne surdeig)

Gressløk

Tyttebær

Sennep

 

Sånn her gjør du: 

Start med å kutt en skive eller flere av brødet ditt.

Deretter varmer du en stekepanne på middels høy varme med nøytral olje oppi. Her kan du også ha litt hvitløk og rosmarin oppi om du vil. Jeg hadde litt hvitløk liggende så jeg brukte det, men det er ikke noe du må bruke.

Når oljen er blitt varm så legger du oppi brødet du har kuttet. Her er det viktig at oljen er varm nokk, vist ikke vil brødet trekke til seg oljen å bli soggy. I stedet ønsker du at brødet skal stekes å åen fin gylden crispy stekeskorpe. Når begge sidene på brødet er blitt gylden kan du ta de av. Jeg liker å legge de på en talerken med tørkepapir under for å få det enda mere crispy.

Når brødet er ferdig så er det på tide å steke soppen. Jeg liker å kutte aroma og østerssoppen i mindre biter. Kantarellen synes jeg skal stekes hele fordi de blir litt hovedshowet i denne retten. Nå som det er sopp sesong så har kantarellen en helt nydelig smak å skiller seg litt ut her. 

Når soppen er kuttet er det bare å steke de i panna med litt olje. Her trenger du ikke så mye olje fordi du ønsker at soppen skal steke å ikke koke i olje. Soppen skal bli litt gyldene, da blir det enda mere smak. Jeg har også på litt salt og pepper mens jeg steker de. Du trenger ikke så mye, smak heller oppi litt mere på slutten om det trengs. 

Når soppen er ferdigstekt kan du ha oppi litt fløte. (Jeg brukte ca 2 dl fløte) Deretter lar du fløten og soppen redusere til du får en tykk saus som legger seg rundt soppen.

 

Når soppen er ferdig er det bare å starte å montere sopp toasten. 

 

Hvordan montere sopp toasten: 

Start med å smøre sennep på det toasta brødet, selv liker jeg best dijon sennep.

Ha deretter på den kremet soppen. Her er det bare å bruke masse sopp.

Når soppen er lagt på brødet, har du en god klype tyttebær på. De gir en frisk smak og hjelper med å få inn det syrlige i smaksbildet som mangler i en mektig toast og balanser det ut. Til slutt har du masse digg finkuttet gressløk på hele toasten. 

Håper du bestemmer deg for å prøve ut denne nydelige sopp toasten.

Spesielt nå som sopp sesongen er i gang. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *