Enkel Biff Sanwich
Jeg tror alle kan være enig om at biff sandwich er utrolig digg!
Det trenger heller ikke å være så vanskelig. Nå skal jeg vise deg hvordan.
Dette trenger du:
Biff
Ruccola
Pesto
Løk
Hvitløk
Brød
Flaksalt
Fremgangsmåte:
(Ta kjøttet ut av kjøleskap 30 minutter før du skal steke det. Dette gjør at kjøttet er temperert å steker jevnt. Tørk også av kjøttet med papir og salt det.)
Start med å steke kjøttet i varm panne med olje. Alle sider av kjøttet skal brunes og få en stekeskorpe før du skrur ned varmen til middels. Deretter har du i hvitløksfedd og smør, når smøret er smeltet og bruser så starter du å helle smøret over biffen med en skje. (Dette gjør at smøret og varmen trekker seg igjenom biffen.) Gjør dette til du når en kjernetemperatur på 55 grader. (Medium rare) La deretter biffen hvile til du er ferdig med alt av tilbehør. (Lar du ikke biffen hvile vil alt av juice renne ut av biffen. Den vil heller ikke stige i temperatur.)
Kutt en gul løk i tykke skiver. Om du kutter den for tynt vil den falle sammen, noe du ikke ønsker i en sandwich da du ønsker at det skal være litt motstand. Stek deretter løken i smøret og juicen som er fra kjøttet på middels varme i 4 -5 minutter. (Tilsett gjerne 1ts hvitvin eddik for en fin syrlighet) Her ønsker jeg at det skal være mye smak og litt grill vibes. Derfor ønsker jeg at den skal bli litt brent på utsiden men mør og myk inni. Det setter en helt unik og deilig smak.
Når løken er ferdig er det på tide og toaste brødet. For å få det beste resultatet er det best å bruke en stekepanne med litt nøytral olje. Kjør pannen på middels høy varme og brun de til de er gyldene og sprø.
Deretter gjenstår det bare å transjere kjøttet (transjer motsatt vei en der fibrene på kjøttet går) og montere en knall god biff sandwich. Husk å ha på litt flaksalt på kjøttet etter det er transjert.
Hvordan montere biff sandwich i riktig rekkefølge:
Bunnen av brødet
Sennep
Pesto
Løk
Ruccola
Biff
Toppen av brødet (med sennep og pesto på)
Lykke til og kos dere masse med en av mine favoritt sandwicher. Passer PERFEKT til helga om dere ikke ønsker å bruke hele dagen på kjøkkenet.